Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Forrest Gumpot! (1994)

2015. január 18. - aronrunning

Forrest Gump végigrobog a 20. század második felének amerikai történelmén, de még csak észre sem veszi, mert miként az átlagember elveszik a történelem viharában, úgy veszi semmibe Forrest a történelmet. Elnökök, popsztárok, társadalmi csoportok és háborúk jönnek-mennek, Forrset azonban semmit sem változik, és éppen ezért lesz a Forrest Gump végtelenül konverzatív film. Lehet, hogy Forrest korlátozott értelmi képességekkel bír, de mivel a társadalmi hatások semmilyen befolyással sem bírnak rá, így végig önmaga tud maradni, és ezért sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb is a környezeténél (lásd Dan hadnagy vagy Jenny), mintha egy kívülálló nyugalmával tekintene a világra.

A történelmi tabló csupán humoros hátteréül szolgál Forrest Gump kalandos életútjának, amiben volt élsportoló, háborús veterán, vallási vezető és iparmágnás egyaránt, ezek a címek azonban totálisan hidegen hagyják a címszereplőt, mivel túlságosan jólelkű, naiv és ártatlan hozzá, hogy efféle kapaszkodókra legyen szüksége. Forrest egyszerű világában a mamája iránti szeretete és a Jenny-hez fűződő érzelmei segítik felülemelkedni az emberi gyarlóságon.

forrest-gump-original.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr37107585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása