Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Szenvedélyek viharábant! (1994)

2015. május 30. - aronrunning

A századelő amerikájában  egy kiábrándult katonatiszt, Samuel Ludlow (Anthony Hopkins) mindenkitől távol, idilli nyugalomban neveli három fiát. A legkisebb fiú menyasszonyának megérkezése azonban a legkülönfélébb érzelmeket hozza felszínre a szerető testvérekből, akiknek meg kell küzdeniük egymás iránt táplált érzelmeikkel, miközben a világ ismét sötétségbe borul, és kirobban az Első Világháború.

Edward Zwick robosztus meolodrámája a műfaj abszolút csúcsa, ami a hosszú játékidő ellenére is mentes minden sallangtól, a jó értelemben vett giccs tökéletes mintapéldánya, ahol a logikát rendszerint az érzelmek írják felül. Mégsincs idő hosszú szenvelgésekre, vagy az örömteli pillanatokon való elidőzésre, mert a következő pillanatban rögtön közbeszól valami, és az érzelmi hullámvasút megállíthatatlanul zakatol tovább. A Szenvedélyek viharában hőseit legtöbbször saját természetük gátolja az áhított boldogság elérésében. akik közül toronymagasan kiemelkedik a főszereplő Tristan (Brad Pitt), a zabolázatlan férfi természet megtestesítője, ami nem csak őt, hanem akaratlanul a környezetét is felemészti. Zwick filmje pedig pont ezt az önellentmondásos jelenséget boncolgatja, férfiakat, akik más és más módon, de saját magukat pusztítják.

legends_of_the_fall_1994_pic01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr427229529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása