Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Tökéletlen időket! (1993)

2015. június 18. - aronrunning

Egy amerikai középiskolában, csak úgy mint bárhol máshol a 70-es évek derekán, az utolsó tantási nap megünneplésére készülnek a fiatalok, élükön az elsős Randallal (Jason London), aki egycsapásra a felsősök körében találja magát. Az éjszaka azonban nem csak számára, hanem sorstársai részére is tartogat emlékezetes pillanatokat.

A Tökéletlen időknek nincs pontosan körülhatárolható története, az utolsó tanítási nap is puszta keretként szolgál a fiatalok sajátos életérzésének a bemutatásához, ami szextől, alkoholtól, drogtól és rockzenétől hangos. Linklater tablószerűen megy végig az iskola legkülönfélébb alakjain, a stréber geekektől a menő sportolókig, és az elsős diákoktól a visszatérő veteránokig - a középiskolák összes ismerős arca feltűnik, köztük nem kevés olyan színésszel, aki mára világsztárrá vált (Matthew McConaughey, Ben Affleck, Milla Jovovich, Adam Goldberg, stb.). A Tökéletlen időket így aztán nem annyira a története, mint inkább az életszerű, ismerős karakterek, szituációk, és az emlékezetes szövegek emelik a legjobb fiatalságról szóló, annak szobrot állító filmek közé, szorosan George Lucas 50-es években játszódó American Graffitije mellé - miközben korrajzank sem utolsó.
kepernyofoto_2015-02-28_23_05_14.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr767229509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása