Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Meglógtam a Ferrarivalt! (1986)

2015. július 14. - aronrunning

Ferris (Matthew Broderick) úgy dönt, hogy kivesz egy szabadnapot az iskolából, és szülei előtt lázasnak tettetve magát, barátnőjével és legjobb barátjával közösen vág neki Chicago betondzsungelének, hogy a legpuccosabb éttermekbe, baseballmecsekre, és kiállításokra menjenek - más szóval kirúgjanak a hámból, és élvezzék felhőtlen fiatalságuk talán utolsó pillanatait. Ferris válogatott csínytevéseit azonban sem az iskolaigazgató, sem a nővére nem nézi jó szemmel.

Hughes egyedülálló módon érzett rá a 80-as évek kamaszainak életérzésére. A kiábrándultságot, fiatalkori céltalanságot, és a politikai nemtörődömséget, vagy a generációs különbségeket mégsem nagy drámaként éli meg, hanem életvidám történetet kerekít belőle, a fiatalok örömeit épp úgy szem előtt tartva, mint bánatukat. Filmjéből azonban nem csak a fiatalok iránti végtelen empátia árad, hanem az a határtalan életerő is ott lüktet benne, amitől olyan jó fiatalnak lenni.1433542056-ferris-bueller.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr817639786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása