Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg Az elveszett fiúkat! (1987)

2015. július 29. - aronrunning

Egy tengerparti kisvárosban járunk, ahol napközben minden szokványosan telik, az éjszakát azonban rejtélyes alakok lepik el. Michael és Sam édesanyjukkal érkeznek Santa Carlába, de a beilleszkedés egyiküknek sem megy könnyen, miközben egymással sem találják a közös hangot.

Joel Schumacher  vámpíros fantasy-tini-horrorba bújtatott comming-of-age filmje (ügyes zsonglőrködés a különböző zsánerekkel) az évtized többi gyerekfilmjéhez (Állj mellém!, Kincsvadászok, E.T., Rémálom az Elm utcában, Ferris Bueller ferrarija, stb.) hasonlóan egy generáció problémáiról és elveszettségéről ad meglepően pontos látleletet, ha ugyanis kivesszük belőle a fantasy elemeket, expliciten megfogalmazódnak benne azok a félelmek és szorongások, amik nem csak egy szülő-gyerek, vagy fiatalabb testvér-idősebb testvér között alakulnak ki (pl.: átszúrni egy karóval a minket elhanyagoló, helyette a csajokkal foglalkozó testvért), hanem amire a szereplők környezete is lecsap: ahogy Michael egyre nehezebben érteti meg magát saját édesanyjával, úgy kebelezi be egyre könyebben a korszak nihilje. Az elveszett fiúk azonban mindezek mellett sem veszi túl komolyan magát, így nem csak szórakoztató, bármikor újranézhető darab, hanem egy tömény 80-as évekbeli nosztalgiatrip is, az évtized talán legerősebb betétdalaival.

the-lost-boys-original.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr427114561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása