Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Maverick - Halálos pókert! (1994)

2015. március 31. - aronrunning

Maverick (Mel Gibson) ravasz szélhámos, aki az év legnagyobb díjazású pókerversenyéhez igyekszik összekalapozni a nevezési díjat. Ekkor lép színre leendő konkurense, a csinos Annabelle (Judie Foster), akivel egy kölcsönös adok-kapok átverés sorozat veszi kezdetét, idővel azonban kiderül, hogy a vadnyugat többi szereplőjét sem kell félteni, kezdve a rendőrbírótól (James Garner) egészen az indiánokig.

Richard Donner tematikusan sorra vette a vadnyugati toposzokat, a pisztolyforgató marcona hőstől a postakocsi rabláson keresztül egészen a halandzsázó indiánokig, és a tónusokat sikerrel tolta el a vígjáték irányába. A Maverickben egymást érik a fordulatok, a szellemes egysorosok és burleszk akciók, amit a jellegzetes főtéma és a főszereplők közötti ellenállhatatlan báj koronáz meg. Donner szélhámos filmje nem csak a western, hanem a 90-es éveknek is az egyik legfergetegesebb vígjátéka.

kepernyofoto_2015-03-01_0_36_41.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr517229639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása