Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Szarvasvadászt! (1978)

2015. november 28. - aronrunning

Michael Cimino sokat emlegetett klasszikusa, a vietnámi poszt-trauma filmek abszolút etalonja. A háború egy Isten háta mögötti iparváros orosz-ukrán negyedéből szedi majdani áldozatait, ahol a céltalan mindennapok elől menekülve három fiatal tróger annak reményében jelentkezik önkéntesnek, hogy valahol máshol még ők is számíthatnak valakinek.

A teljesen átlagos, szürkeségükben is megmosolyogtató figurák életében a háború borzalmai más-más módon csapódnak le, és az amerikai álom cinikus, ám annál realisztikusabb modellje nyer bizonyítást: csak a legkeményebb maradhat talpon, a többiek bukása törvényszerű, és valóban, Michael (Robert DeNiro) nem csak a háborút éli túl erős lélekjelenlétével, hanem saját barátait is - ráadásul még "a nő" is az ő karjaiban landol, ám mindebben mégsincs semmi felemelő.

tumblr_mbue8cc3kc1rpz0dxo1_1280.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr537087599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása