Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Harmadik típusú találkozásokat! (1977)

2015. február 08. - aronrunning

Roy Neary (Richard Dreyfuss) titokzatos fényekre lesz figyelmes, miközben a világ más pontjain is megmagyarázhatatlan jelenségekre bukkannak a kutatók. Roy gyermeki kíváncsisággal keresi a válaszokat, megszállottságában azonban egyre távolabb sodródik családjától, miközben egyre bizonyosabbá válik, hogy egy földönkívüli faj próbálja felvenni velünk a kapcsolatot.

A Harmadik típusú találkozások olyan roppant egyszerű, nyílegyenes dramaturgiát követ, amit nem is nagyon lehet ennél tovább cifrázni, míg a film trükkjei fölött is eljárt már az idő. Spielberg klasszikusa mégis érdemes a figyelemre, mivel az elsők között ment szembe a megszokott ufó-ábrázolással, ami rendszerint kimerült az öncélú inváziós, és nyomasztó testrablós mozikban. Spielberg gyermeki naivitással közelítette meg a felvetést, és ismét olyan kisvárosi figurát tett meg főszereplőnek, akinek a hite, képzelőereje, és lelkesedése segít felnőni a kihívásokhoz, miközben környezete meddőnek bizonyul ezekkel szemben.kepernyofoto_2015-02-27_13_06_41.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr627110639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása