Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Top Gunt! (1986)

2015. április 08. - aronrunning

Mitchell "Maverick" hadnagy (Tom Cruise) igazi harcos természet, született tehetség, határtalan bátorsága viszont alaposan meginog, miután az egyik bevetés alkalmával elveszti legjobb barátját. Mavericknek nem csak saját félelmein, hanem az apja halála miatt érzett bizonyításkényszerén is túl kell lépnie, hogy végre a legjobbak között is a legnagyobb legyen.

A Top Gun vérbeli "over-the top" alkotás, ami olyan szintre emelte az eszképizmust, amit azóta sem nagyon sikerült elérnie senkinek sem anélkül, hogy ne váljon rögtön közröhely tárgyává. Scott filmje kisportolt testű, jóképű macsókként ábrázolta az amerikai haditengerészet vakmerő pilótáit, akik ha éppen nem egymás pöcsét méregetik, akkor Ray Ban szemüvegben, csinos szerelmükkel a hátukon motoroznak el a sárgás naplementébe, mindezt a 80-as évek tipikus slágereire. Az, hogy ezek a túlidealizált hősök mégsem roskadnak össze maguk alatt, leginkább a biztos kezű rendezésnek köszönhető. Scott egy pillanatra sem hagyja lankadni a figyelmet, és miközben a néző legelemibb ösztöneire játszik rá, nem csak a bajtársiasságnak emel méreteit fitogtató márványszobrot, hanem mai szemmel nézve is elsőrangú - és a választott közeg okán továbbra is egyedülálló - akciókat szállít.kelly-bomber.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr497229827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása