Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Játsz/mát! (1997)

2015. augusztus 14. - aronrunning

Nicholas (Michael Douglas) megbecsült, jómódú bankár, aki luxusvillájában tölti dögunalmas, magányos mindennapjait. Az álló vizet rég nem látott öccse, Conrad (Sean Penn) kavarja meg aki születésnapja alkalmából egy különös szerepjátékkal lepi meg testvérét. Nicholas belemegy a játékba, ám csakhamar kiderül, hogy a háttérben egy ravasz bűnszövetkezet áll, ami ki akarja fosztani a gyanútlan milliomost.

David Fincher csavaros thrillere a zsáner legjobbjai közé kívánkozik, miután két orrán keresztül az orránál fogva vezeti a nézőt. Doglas ismét testhezálló szerepben, öltönyös kapitalistaként rohanja végig a filmet, de kimért modorába ezúttal - Finchernek hála - jókora esendőség kavarodik. A Játsz/ma az ő karakterének az élveboncolása, aki minden karizmája, sikere és magabiztossága ellenére, édesapja érthetetlen öngyilkosságának árnyékában él. Nicholas egzisztenciája egyik pillanatról a másikra hullik a darabjaira, hogy azokat visszakapva, mintegy terápiaként sikerüljön visszanyernie a gyermekkorában elvesztett életét. A Játsz/ma nem olyan építő filmszatíra, mint Fincher thriller-trilógiájának  többi darabja (He7edik, Harcosok Klubja), de az érzelmi alapokat elhagyó, és kizárólag anyagi alapokon nyugvó felső osztálynak így is gyomorbavágó, leplezetlen látleletét nyújtja.

still-of-michael-douglas-and-david-fincher-in-the-game-_1997_-large-picture.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr107107749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása