Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg az Ikreket! (1988)

2022. november 13. - aronrunning

Julius (Arnold Schwarzanegger) az ikertestvérét keresve érkezik meg az államokba, ahol rögtön belekóstol az amerikai álomba. Julius az érzékeire hagyatkozva csakhamar meg is találja az árvaként nevelkedett Vincentet (Danny DeVito), akit épp a hűvösről kell kihoznia. Julius rá akarja venni kisnövésű testvérét, hogy keressék meg az édesanyjukat, Vincent azonban titkon újabb simliken munkálkodik, amiért már nem csak piti gengszterek, hanem egy bérgyilkos is a nyomukba ered.

Arnold Schwarzenegger elsőként jött rá, hogy mitikus méreteit vígjátéki szerepekben is remekül kamatoztathatja (később több akciósztár is követte ezen az úton, lásd Sylvester Stallone, Hulk Hogan vagy éppen Dwayne Johnson példáját), és a 80-as évek végén össze is állt a komédiáiról ismert Ivan Reitman rendezővel. Julius és Vincent nem csak külsőségeiben, hanem jellemükben is teljes ellentétet alkotnak, a rendező pedig a végletekig kiaknázza a helyzetben rejlő komikus lehetőségeket.

di-twins-5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr967972357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása