Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Tízenhárom nap - Az idegháborút! (2000)

2015. március 29. - aronrunning

Az oroszok rakétákat telepítenek Kubába, amit az amerikai hírszerzés nem néz jó szemmel, és az incidens csakhamar egy újabb világháború kirobbánásával a fenyegeti a világot. Az elnök (Bruce Greenwood) katonai és diplomáciai tanácsadói, szakértői segítségével próbálja megoldani a pattanásig feszült helyzetet, és az amerikai vezetés megosztott szereplői előtt is bizonyítani rátermettségét. 

Roger Donaldson rendező a Kubai rakétaválság idegtépő tizenhárom napjának rekonstruálására vállalkozott, és már-már dokumentarista pontossággal tárja fel egy ilyen diplomáciai sikertörténet kulisszáit. Filmjének legérdekesebb aspektusa mégsem ez, hanem ahogy a karakterekkel ellensúllyoza a történelmi események ismeretéből fakadó tétnélküliséget, ezzel egyszerre árnyalva és építve a JFK-kultuszt.thirteen-days1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr797230653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása