Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg az Amerikába jöttemet! (1988)

2015. április 29. - aronrunning

Akeem herceg (Eddie Murphy) nem csak feleséget, hanem őszinte szerelmet keresve érkezik Amerikába, miután megelégelte, hogy szülei nem csak az anyagi javakat tolják elé, hanem már házasság kérdésében is helyette akarnak dönteni. Queensbe érkezve azonban szomorúan tapasztalja, hogy a New York-i nők súlyos önértékelési problémákkal küzdenek, kivéve a gyorsétterem hasonleső tulajdonosának a lányát, ahol Akeem inkongnítóban takarító állást vállal.

John Landis és Eddie Murphy második közös együttműködésekor ismét a nyugati társadalom felszínes értékrendszerét állították pengellérre, ezúttal párkapcsolati szatírát, és ismételten sziporkázó vígjátékot kerekítve belőle. A film a legkülönfélébb státusszimbólumokat vonultatja fel, amiket az antagonisa természetszerűen felvesz, a főhős pedig szándékosan elhagy a női szív elhódítása érdekében, így a pénz nem boldogít alaptanulság újfent bizonyosságot nyer. Akeem problémája azonban azok számára is könnyedén átérezhető, akik nem egy afrikai királyság trónörököseként születtek, mivel áttételesen a külsőségek alapján itélő társadalom kritikájáról van szó, amit a Landis-Murphy duó páratlan humorral fordít ki a sarkából.still-of-eddie-murphy-and-arsenio-hall-in-coming-to-america-large-picture-wallpaper-1926776043.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr607640672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása