Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Született gyilkosokat! (1994)

2015. május 21. - aronrunning

Mickey (Woody Harrelson) és Mallory Knox (Julliette Lewis) elemi természetességgel gyilkolják le az eléjük kerülő ártatlanokat, legyen szó rendőrökről, mogorva kamionsofőrökről, bolti eladókról vagy akár saját rokonaikról, véres mészárlásaiknak semmi sem vethet gátat. A média csakhamar felfedezi magának a beteg szerelmeseket, és a társadalmi konvenciók ellen fellázadt groteszk hősöket farag belőlük.

Oliver Stone kaotikus, ultraerőszakos és szándékosan öncélú médiaszatírát faragott Quentin Tarantino Bonnie és Clyde/Sivár vidék átiratából, az eredmény pedig a 90-es évek egyik legmegosztóbb, legprovokatívabb, kultfilmje lett. Stone a legkülönfélébb TV-s műfajok (a videoklippektől a délutáni matinéműsorok) eszköztárainak totális kiforgatásával merült el a pszichopata elmében, és a Knox-házaspár alakján keresztül határtalan cinizmussal, döhödten rontott neki a modern világnak. Az őrült ámokfutás ugyanakkor épp annyira hazug, és ideológiáktól mentes (vagy éppen hazug ideológiákon alapul), mint az a fogyasztói társadalom, aminek az öntörvényű szerelmesek hadat üzennek - hiszen lényegében ők maguk is csak a tömegmédia szenzációhajhász, egyszerhasználatos, eldobható végtermékei.natural-born-killers-511761b53aa56.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr977096517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása