Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg az Egy asszony illatát! (1992)

2015. február 07. - aronrunning

Charlie szerény mintadiák, aki még maga sem tudja milyen kényes ügybe keveredik néhány osztálytársa miatt. Miközben várja a hétfői tárgyalást, hétvégi munkát vállal: egy mogorva, megvakult alezredesre kellene ügyelnie, amíg annak rokonai telutaznak. Franknek azonban más tervei vannak a hétvégére: egy utolsó, gyönyörben tobzódó haláltánc, mielőtt eldobja saját életét.

Az Egy asszony illata a sokat tapasztalt és megkeseredett Frank és a naív Charlie barátságán keresztül meséli el az előbbi megváltás-, és az utóbbi felnövés történetét. Frank nehezen kezelhető, mindenkit kritizáló stílusta saját önutálatából fakad, és mivel nem tud megbírkózni saját fogyatékosságával, a szeretteit is sorra löki el magától. Charlie az egyetlen, aki megpróbál lelket önteni belé, és ezen a ponton borul a köztük fennálló mester-tanítvány viszony, melynek során Frank éltreszóló tanulságokkal szolgál a fiatal Chuck számára. Mivel az Egy asszony illata vállaltan tanmese, néhol talán még szájbarágósnak is tűnhet, ám  ami ezek mögött rejtőzik, sokkal többrétűvé teszi a filmet, és Martin Brest alkotása ezáltal képes két férfi barátságán keresztül olyan csöpögős témákról beszélni, mint a becsület, az élet, és a szeretet.

scent-of-a-woman-843058l.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr847096537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása