Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Drágám, terhes vagyok!-ot! (1988)

2015. július 19. - aronrunning

Jake (Kevin Bacon) nem igazán találja még a helyét a világban, fél a kötelezettségektől, így a házasságtól, a munkától és a gyermekvállalástól is, illetve, hogy mindezekért fel kell adnia saját vágyait és álmait. Az egyetlen biztos pontot Kristy (Elizabeth McGovern) iránt érzett szerelme jelenti Jake életében, akit némi habozás után el is vesz, de az összeköltözés után csak még inkább felszínre törnek Jake önmagával kapcsolatos kételyei, amiket jóbarátja (Alec Baldwin) is csak tovább szaporít.

A Drágám, terhes vagyok! a kevésbé ismert John Hughes alkotások közé tartozik, mivel nem annyira vígjáték, dráma, vagy romantikus film, mint inkább a rendező/forgatókönyvíró önéletrajzi ihletésű munkája - aki maga is félbehagyta tanulmányait, majd fiatalon megházasodott, és egy ideig reklámszövegíróként kamatoztatta írói vénáját. Hughes témái mégis univerziálisak, minden kérdésfelvetése - a férfiak aktívabb szexuális érdeklődésétől a szülőkkel való alá-fölé rendeltségi viszonyon keresztül a bizonytalan anyagi helyzetig -  a felnötté válás körül forognak. A Drágám... bár nem dokumentumfilm, mégis ahhoz áll a legközelebb, amit csak Jake szellemes képzelgései, a rendező vicces gegjei, és a rendkívül ritkán használt filmzene szakít meg.20140302-093135-pm.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr547638882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása