Mit nézzek ma?

Mit nézzek ma?

Nézd meg a Party Zónát! (1978)

2015. november 13. - aronrunning

A Party Zóna a  féktelen bulizást középpontba állító tinédzserfilmek alfája és omegája, és mint olyan, magasan a legjobb is ezek közül. Az alkoholtól, drogoktól és szextől bűzös kollégiumi miliőbe két elsőévessel együtt lépünk be, hogy aztán megismerjük az összes létező, felsőoktatási közegben előforduló archetípust, a laza erkölcsű hippi-tanároktól kezdve a pedáns mintadiákokon és javíthatatlan csibészeken keresztül a leánykollégium lakóikig, miközben elmerülhetünk a 60-as évek lüktető rock'n roll világában is.

John Landis mozija lényegében egy másfélórás geg-fűzér, polgárpukkasztó, már-már groteszkbe hajló jelenetek sorozata, amit csupán két diákegylet szembenállása foglal keretbe, és aminek egyetlen célja kifigurázni és földbe döngölni az önhitt nyárspolgárságot - de ahogy azt a filmvégi stáblista is érzékelteti, ezekből a fékezhetetlen, gusztustalan, és néhány esetben kifejezetten hülye diákokból lesznek később Amerika leghatalmasabb emberei: hogy ez csak egy újabb fricska, vagy bíztató üzenet-e (miszerint helye van a másképp gondolkodóknak), azt mindenki eldöntheti saját maga.

still-of-john-belushi_-tom-hulce_-tim-matheson_-stephen-furst_-bruce-mcgill_-peter-riegert-and-james-widdoes-in-animal-house-_1978_-large-picture.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitnezzzekma.blog.hu/api/trackback/id/tr1007972375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása